Little Human

Mayor





Assalamualaikum!
I want to be a good doctor to my patient, a solehah daughter to my parents, and the most important is I want to be a loyal kaliph to Allah s.w.t
Stay calm, stay cool.
Allah will always be with you. ^.^




Shout Out Loud



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed

Credits


This skin is made by : Mrs AF
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® D r . C u h a Z a i n i


words from the Creator #1


Friday, February 24 4:07 PM 2 Atashinci(s)

ASSALAMUALAIKUM!!!
sabahhel ful!!! good morning and selamat pagi..
lama sangat aida tak buat post...and sekarang baru 'rajin' sikit...
ok, back to the main topic...
"words from the Creator #1" adalah idea terbaru aida...
daripada aida duk fikir2 idea melalut, ada baiknya kita sebarkan ayat-ayat Allah kan..
untuk kali pertamanya..aida nak share pasal ayat 77, surah Al-Qashash..
 





"And seek the reward of the Hereafter with what Allah has given you,
but do not forget your portion in this world and do good to others as Allah has been good to you,
and do not do mischief on earth, 
indeed, Allah does not love those who do so..."

in MALAY,
"Dan carilah pahala negeri akhirat yang telah dianugerahkan Allah kepadamu,
tetapi janganlah kamu lupakan bahagianmu di dunia dan berbuat baiklah kepada orang lain sebagaimana Allah telah berbuat baik kepadamu,
dan janganlah kamu berbuat kerosakan di bumi,
sungguh, Allah tidak menyukai orang yang berbuat kerosakan..."
 Ape yang boleh kita dapat daripada ayat ni?
  • Allah suruh kita buat baik dengan orang lain :)
  • Seimbangkan antara dunia dan akhirat kita, amalan di dunia menjamin kehidupan di akhirat kan?
  • Peliharalah bumi kita, tempat kita tinggal, tadabbur laa alam nie yek ^.^
ayat Allah indah sangat...tapi, kenapa kita tak boleh nak ambik iktibar/pengajaran daripada ayat tu..
kenapa kita boleh nangis bila tengok cerita2, movie2...
tapi, bila baca Quran, takde feeling pape...
subhanallah..semoga Allah bagi perubahan yang baik kepada semua..
dan kepada aida jugak....

LET'S SPREAD THE WORDS OF ALLAH!! ^.^

 
  p/s : see you on "words from the Creator #2"

Labels: