Cloud

Mayor





Assalamualaikum!
I want to be a good doctor to my patient, a solehah daughter to my parents, and the most important is I want to be a loyal kaliph to Allah s.w.t
Stay calm, stay cool.
Allah will always be with you. ^.^

Travel This Site



Shout Out Loud



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed

Credits


This skin is made by : Mrs AF
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® D r . C u h a Z a i n i


words from the Creator #2


Friday, March 23 2:55 PM 0 Atashinci(s)


     
first of all, i would like to say a big apologize because i failed to plan my time wisely.
its not because i'm too busy..busy isn't be a problem if we plan what we want to do, etc...
but, i failed to plan it..so, this give me lots of lessons..firstly, learn to appreciate the time we free..secondly, to plan our time by doing something beneficially and thirdly, be consistence in doing something a.k.a istiqamah 
i plan to do this session one a week..and i failed!
okay, back to the main point..
i'll like to share this surah:

surah 23, al mu'minun
verse 82 to 89

قَالُوٓاْ أَءِذَا مِتۡنَا وَڪُنَّا تُرَابً۬ا وَعِظَـٰمًا أَءِنَّا لَمَبۡعُوثُونَ (٨٢) لَقَدۡ وُعِدۡنَا نَحۡنُ وَءَابَآؤُنَا هَـٰذَا مِن قَبۡلُ إِنۡ هَـٰذَآ إِلَّآ أَسَـٰطِيرُ ٱلۡأَوَّلِينَ (٨٣) قُل لِّمَنِ ٱلۡأَرۡضُ وَمَن فِيهَآ إِن ڪُنتُمۡ تَعۡلَمُونَ (٨٤) سَيَقُولُونَ لِلَّهِ‌ۚ قُلۡ أَفَلَا تَذَكَّرُونَ (٨٥) قُلۡ مَن رَّبُّ ٱلسَّمَـٰوَٲتِ ٱلسَّبۡعِ وَرَبُّ ٱلۡعَرۡشِ ٱلۡعَظِيمِ (٨٦) سَيَقُولُونَ لِلَّهِ‌ۚ قُلۡ أَفَلَا تَتَّقُونَ (٨٧) قُلۡ مَنۢ بِيَدِهِۦ مَلَكُوتُ ڪُلِّ شَىۡءٍ۬ وَهُوَ يُجِيرُ وَلَا يُجَارُ عَلَيۡهِ إِن كُنتُمۡ تَعۡلَمُونَ (٨٨) سَيَقُولُونَ لِلَّهِ‌ۚ قُلۡ فَأَنَّىٰ تُسۡحَرُونَ (٨٩
#sory, this picture is not very clear to be read
meaning :
They said: "When we are dead and have become dust and bones, shall we be resurrected indeed? (82) "Verily, this we have been promised, - we and our fathers before (us)! This is only the tales of the ancients!" (83) Say: "Whose is the earth and whosoever is therein? If you know!" (84) They will say: "It is Allâh's!" Say: "Will you not then remember?" (85) Say: "Who is (the) Lord of the seven heavens, and (the) Lord of the Great Throne?" (86) They will say: "Allâh." Say: "Will you not then fear Allâh (believe in His Oneness, obey Him, believe in the Resurrection and Recompense for every good or bad deed)?" (87) Say "In Whose Hand is the sovereignty of everything (i.e. treasures of each and everything)? And He protects (all), while against Whom there is no protector, (i.e. if Allâh saves anyone none can punish or harm him, and if Allâh punishes or harms anyone none can save him), if you know?" [Tafsir Al-Qurtubî] (88) They will say: "(All that belongs) to Allâh." Say: "How then are you deceived and turn away from the truth?" (89)

in malay: 
Mereka berkata,"Apakah betul, apabila kami telah mati dan telah menjadi tanah dan tulang belulang, kami benar-benar akan dibangkitkan kembali? (82) Sungguh, yang demikian ini sudah dijanjikan kepada kami dan kepada nenek moyang kami terdahulu, ini hanyalah dongeng orang-ornag terdahulu!" (83) Katakanlah (Muhammad), "Milik siapakah di bumi, dan semua yang ada di dalamnya, jika kamu mengetahui?" (84) Mereka akan menjawab, "Milik Allah." Katakanlah, "Maka apakah kamu tidak ingat?" (85) Katakanlah, "Siapakah Tuhan yang memiliki langit yang tujuh dan yang memiliki Arasy yang agung?" (86) Mereka akan menjawab, "(Milik) Allah" Katakanlah, "Maka mengapa kamu tidak bertaqwa?" (87) Katakanlah, "Siapakah yang di tanganNya berada kekuasaan segala sesuatu. Dia melindungi, dan tidak ada yang dapat dilindungi (dari azabNya), jika kamu tidak mengetahui?" (88) Mereka akan menjawab, "(Milik) Allah." Katakanlah, "(Kalau demikian), maka bagaimana kamu sampai tertipu?" (89)

#jawab semua soalan yang ditujukan, sangat amatlah senang (ok, i know, grammatical error in BM). TAPI, kita sedar ke tak, bahawa kita sebenarnya sangatlah kerdil dalam dunia ni. Semua yang ada di sekeliling kita adalah hak Allah. Allah yang ciptakan. Sedangkan pengakuan syahadah kita sudah terlalu berat. surah al-ahzab : ayat 72 "Sesungguhnya Kami telah menawarkan amanat kepada langit, bumi dan gunung-gunung; tetapi semuanya enggan untuk memikul amanat itu dan mereka khuatir tidak akan dapat melaksanakannya (berat), lalu dipikullah amanat itu oleh manusia. Sungguh, manusia itu sangat zalim dan bodoh." Kita semua dah terima amanat tu, and now, kita tak buat...zalim kan??please PURIFY YOURSELF!! nie tak ditujukan kepada korang je, dekat aida pun sama..."don't change others unless you change yourself first" (jangan guna yang ni!!) instead of using quote tu, its better to use "don't wait until you've change 100%, then, you change the others (towards the right side)..but, you should change yourself while you change others too" 

thank you, 
assalamualaikum :)




Labels: