Little Human

Mayor





Assalamualaikum!
I want to be a good doctor to my patient, a solehah daughter to my parents, and the most important is I want to be a loyal kaliph to Allah s.w.t
Stay calm, stay cool.
Allah will always be with you. ^.^




Shout Out Loud



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed

Credits


This skin is made by : Mrs AF
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® D r . C u h a Z a i n i


103:1-3


Sunday, January 20 3:38 AM 0 Atashinci(s)

Assalamualaikum peeps!

Actually there's nothing to say for this post. Just wanna say 'Hi' :) 
And aku tahu memang dah sangat amat teramat lama since last post yang bertarikh 24 OKTOBER 2012! Tahap kemalasan untuk menulis disebabkan jari-jariku terPARALYSE untuk menekan keyboard ni hatta untuk switch ON laptop pun tak boleh (that paralysis is just applied for my lazyness to blogging ONLY) plus, kesibukan yang melimpah ruah (?) pun menyebabkan aku malas nak bukak lappy.

SO,

MALAS+BUSY=TAK HAPDATE+ALASAN! 
Yeah, masa yang sempit tu ujian dan masa yang lapang tu pun ujian. Bukak Quran, rujuk surah 103. Allah cakap;

By time (1) Indeed, mankind is in loss (2) Except for those who had believed and done righteous deeds and advised each other to truth and advice each other to patience (3)
Kesibukan mengajar kita untuk lebih menguruskan masa, menghargai masa. The busier the better that will make you a better planner. Time is like razor, Masa itu Emas and macam-macam lagi perumpamaan pasal masa ni. So, LISTEN! >,< Masa tu sangat penting! Seriously, aku taknak jadi orang yang rugi. Aku taknak jadi orang yang buang masa. And dah jadi lumrah manusia sentiasa nak jadi yang terbaik, tak payah laa nak pumpang pumpang kat sana sini tapi, apa yang korang cakap tu korang tak buat.

Okay, terpanjang pulak entry nie walaupun main point nya just nak cakap aku dah lama tak buat entry. Kan dah cakap aku ni over reacted sikit untuk something. Haha.

2013; Be a better Aida!
#new header, doodles from MelAmalina and quotation from apps dekat handphone. Edited by Mr.Photoshop.