Little Human

Mayor





Assalamualaikum!
I want to be a good doctor to my patient, a solehah daughter to my parents, and the most important is I want to be a loyal kaliph to Allah s.w.t
Stay calm, stay cool.
Allah will always be with you. ^.^




Shout Out Loud



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed

Credits


This skin is made by : Mrs AF
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® D r . C u h a Z a i n i


Istanbul Aku Datang - Preparations


Tuesday, January 22 4:03 AM 0 Atashinci(s)

Assalamualaikum!
Now, officially winter break had started. Felt relieved because Anatomy class for tomorrow is cancelled. Got enough time to packing! Weee!! ^.^
But, still got class on 24th January which is this Thursday. UNFORTUNATELY (besau2 aku highlight ek) I will be at Istanbul at that time, enjoying the jaulah to see the miracle and beauty of Allah creations.  So, thats why aku terus considerkan dah start winterbreak (memandai pulekk).

Tahun ni pilih Turki. Kenapa? Jawapannya; ENTAH. RANDOM. Tu je jawapan aku. But, aku yakin ada something yang Allah nak sampaikan dengan menggerakkan hati aku untuk menjelajah Turki nih (hamboii, bukan main skema ayat noo) Betul laa wei, setiap benda yang dibuat mesti ada sebab yang kita sendiri kadang-kadang tak sedar.

Okay uools, back to the main points. Preparation. Apa yang nak kena prepare? Mental. Fizikal. Niat. Yang penting Duit Al-Fuluss Al-Money. 

Today; 21/01/2013. Berjenjalan di City Setaq (City Stars). Membuang masa dan mengeringkan duit yang pasti. Alasan nak pergi beli barang untuk ke Turki, tapi semua dah ada sebenarnya. Taknak mengaku laa wahai diri yang memang sememangnya suka window shopping. Window je, bukan pintu gerbang ke ape. 

city stars, madinat nasr
Before memulakan pengembaraan, terjah kedai makcik dulu. Auntie Anne's.

lemonade with kiwi flavours
After dah penuhkan gastro dengan Cinnamon with Sugar Pretzel with Chocolate Dipps yang memang boleh buat aku jadik DM (Diabetes Mellitus a.k.a kencing manis), teruih menjelajah CS dengan muka semangat waja tak boleh blah. Dan sangatla menguji iman bila tengok semua stalls ditulis dengan perkataan "SALE!". Yeah, time winter break memang amat sinonim dengan sale. 

Sale at H&M 
Sudah cukup cukup sudah! Hikayat Aida suka berjimba dah tamat.
Sebenar-benarnya, apa yang preparations yang perlu dibuat?
Apa yang aku buat, ikut apa yang tourist agent sarankan. Jangan nak memandai buat peraturan sendiri.
Beli baju tebal dan anak beranaknya. Jaga kesihatan. Fikir balik, kenapa kau nak pergi sana. Takkan laa kau dah habiskan duit beghibu-ghibu nak pergi, tapi balik dengan tangan yang kosong. Tangan kosong tak direfer pada ole-ole dari sana uools. TAPI, apa yang korang dapat belajar kat sana. Tak kira la kau pergi mana-mana tempat sekali pun, tak kira jauh dekat. Yang penting, you must learn something!

Surah ke-29, Al Ankabut, Ayat 20.

Katakanlah, "Berjalanlah di muka bumi, maka perhatikanlah bagaimana (Allah) memulai penciptaan (makhluk), kemudian Allah menjadikan kejadian yang akhir, Sungguh, Allah Maha Kuasa atas segala sesuatu.

Okay, sekarang dah sampai tahap ETC aku. Bukan electron transport chain ke apa ke. Tapi, end thinking capacity. Buntu. Sekarang dah selamat sampai kat rumah, dan bawah ni gambar dari teksi yang kitorang naik. Mesir diwaktu malam yang jammed. And last-last aku tertido sampai tak sedar dah sampai ke Metro. Berjalan laa sangat kan.


Doakan perjalanan kami selamat dan dapat mengorek lagi banyak kehebatan bumi ciptaan Allah ni.
Semoga Allah permudahkan perjalanan kami. Aminn.