Cloud

Mayor





Assalamualaikum!
I want to be a good doctor to my patient, a solehah daughter to my parents, and the most important is I want to be a loyal kaliph to Allah s.w.t
Stay calm, stay cool.
Allah will always be with you. ^.^

Travel This Site



Shout Out Loud



♦ URL blog wajib ade not email
♦ Harsh words & Anon not allowed

Credits


This skin is made by : Mrs AF
Some helped from :
Unnie Atiqah
Some coding from :
Fatin Hazwani
Using basecode :
Aishah Baharudin

All rights reserved ® D r . C u h a Z a i n i


Sekali air bah, sekali pantai berubah~


Friday, June 27 3:36 PM 0 Atashinci(s)

Testing testing. Assalamualaikum!~  

Akhirnya dapat meng’update’ (what the Bahasa is this) blog ni.

Finally boleh tersenyum gumbira setelah berbulan-bulan berhempas pulas pusing guling-guling nak lalui Professional Exam punya pasal.   Alhamdulillah usaha yang tak seberapa dibalas dengan rezeki dari Allah, dapat “PASS” dalam pro-exam!
Ya Allah, besar nikmat-Nya! Seharian rasa nak nangis tapi tak boleh (control macho). Macam-macam dugaan dah ditempuh. Kadang-kadang nak nangis je ingat subjek first year yang banyak and Aida takda basic pulak.

Tapi tapi, akhirnya Alhamdulillah~   Tajuk entry yang tak boleh blah. Betul la kan?  
Just simple and exact meaning : something will change. And that’s the idle of this life.  

“People are people, and sometimes we change our mind” – Breathe, Taylor Swift Lagu kat atas dengar banyak kali, ayat ni je melekat dalam kepala.

Tapii… Apa Aida maksudkan adalah sesuatu yang akan berubah hanya sekiranya ada sesuatu yang ‘trigger’ perubahan itu. Faham? (sila buat2 faham sendiri)  

Pernah suatu ketika…. (acah-acah ‘throwback’,pandang ke langit)   “Saya memang tak suka si ‘fulan’ ni, selalu macam tu, selalu macam ni, susah nak faham. Saya nak boikot, tak nak cakap. Let everything goes by time!”   And benda ni selalu jugak Aida cakap bila tengah marah, sedih dengan orang keliling. Ya Allah, I act like I am the most perfect person in this earth.   Tapi sekarang Aida dah faham.  

Even the smallest mistakes the others done, that’s enough for you to judge the worst in them. And you will forget even thousands of good things about that person.

That is how shaytan had controlled you.  

Astaghfirullahalazim.